Opublikowany przez: Kasia P. 2016-04-28 13:22:38
Lekki łosoś
Składniki
Przygotowanie
Odciąć skórę z łososia, sprawdzić czy nie ma ości i pokroić na 1,5 cm paski. Doprawić solą i pieprzem, wysmarować oliwą.
Łososia zgrillować na patelni lub upiec w piekarniku z funkcją grilla (duża moc, ok. 10 minut, na wyższej półce). Pod koniec grillowania można posmarować syropem klonowym aby ładnie się zrumienił.
Sałatę lodową opłukać, osuszyć i poszatkować. Ułożyć na większym półmisku.
Ogórka obrać, pokroić w kostkę razem z pomidorem. Cebulki drobno posiekać. Warzywa wymieszać z posiekaną miętą oraz jogurtem.
Zgrillowanego łososia wyłożyć na sałatkę, doprawić delikatnie solą i pieprzem przed podaniem.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.