Opublikowany przez: Aleksandra Wiktoria 2015-04-13 12:44:52
Tuńczyk z rabarbarem
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulki i smażyć na wolnym ogniu przez 2 minuty, dodać cukier. Mieszając, smażyć, aż cebulki się zarumienią i będą pokryte cukrem. Dodać rabarbar i chwilę razem podsmażyć, aż rabarbar lekko zmięknie. Zdjąć z ognia, na wierzch ułożyć tuńczyka. Rybę posolić, posypać pieprzem oraz natką pietruszki. Polać oliwą z oliwek.Rozgrzać do 200 stopni grill w piekarniku.
Włożyć patelnię do piekarnika (jeśli jest do tego przystosowana) lub też przełożyć zawartość patelni do naczynia żaroodpornego i wstawić pod rozgrzany grill na 10 minut. Po tym czasie tuńczyk powinien być całkowicie wysmażony i lekko zarumieniony.
Smacznego!
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.