Opublikowany przez: IwonaSza
W środku dnia
W upalne dni ostatnią rzeczą, której pragniemy to stać przy rozpalonej kuchence lub włączać piekarnik. Nie mniej, mięso, jako źródło białka, jest niezastąpione do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Na upalne dni lepiej wybrać chude mięso, jak pierś z kurczaka lub indyka. Przygotowując je w parowarze, nie stracą swych cennych składników, nie będą ociekać tłuszczem ze smażenia, a czas ich przyrządzenia jest mało czasochłonny.
Pomysłem na pierwsze danie może być kefir z ziemniakami i koperkiem lub chłodnik. W upalne dni nawet jeżeli skupimy się tylko na przyrządzeniu zupy, nasz organizm nie będzie miał nic przeciwko. Starajmy się, jak najmniej czasu spędzać w kuchni, a przygotowane potrawy niech będą smaczne i lekkostrawne.
Zobacz przepisy na: Smacznie, szybko i tanio, czyli przepisy na udany obiad
Mało jem, piję dużo wody |
|
41,7% |
Sałatki |
|
0,0% |
Owoce |
|
16,7% |
Wszystko, co lekkie i chłodne |
|
41,7% |
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2015.08.22 16:12
To prawda, wcale nie chce się jeść jak tak gorąco.. coś na lekko, owocowo i chłodno..
Paulitta 2013.08.04 10:49
oj to prawda, że w upały nie chcę się jeść. na śniadanko polecam jogurt albo serek śmietankowy ze świeżą bułeczką, na obiad chłodnik, a na kolację sałatka warzywna lub lekkie kanapki;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.