Opublikowany przez: Kasia P. 2016-07-22 13:56:31
Mój partner jest największym zwolennikiem ketchupu jakiego świat jeszcze nie widział, dlatego właśnie kiedyś wpadłam na pomysł, by ketchup zrobić samodzielnie i… posmakowało. Kiedy tylko mam zatem chwilę, robię pyszny ketchup sama:
Zagotuj pokrojone pomidory. Dodaj cieniutko pokrojoną cebulę, wyciśnij czosnek. Dodaj papryczkę chilli, jeśli lubisz. Dodaj musztardę, ocet, cukier i oliwę. Dopraw solą i pieprzem. Podgotuj a następnie zblenduj. Odstaw na palnik jeszcze na pół godziny, żeby ketchup zgęstniał. Gorący wlej do szklanych buteleczek lub słoików i od razu zakręć. Przechowuj w lodówce.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
SophiaThomas1997 2016.07.31 22:58
O mega fajna sprawa, zaoszczędzę i na zdrowiu i na portfelu :P
gocha2323 2016.07.28 00:27
bułkę tartą taką robię i budyń także jako baza do kremu do ciasta! nutellę taką moja mama robi!
goosiak4 2016.07.27 15:48
Super. Nie wiedziałam, że można zrobić nutellę i w dodatku zdrową. Muszę spróbować, bo niedługo będą śliwki.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.