Krokiety z pieczarkami i żółtym seremKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 8, liczba wizyt: 34839 |
Nadesłane przez: monik231 dnia 06-12-2010 14:37
Co by tutaj zjeść dzisiaj na kolację? Szybki przegląd lodówki - mamy parówki, ser i szynkę. Hmm - a może by tak ...
Składniki:
- parówki - ser żółty - szynka ( ważne żeby była w długich i wąskich plastrach ) - pół łyżki masła do smażenia
Przygotowanie:
Na plastrze szynki kładziemy przekrojony wzdłuż plaster sera a następnie pod kątem parówkę i zawijamy.
W koniec wbijamy wykałaczkę, żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy parówki na małym ogniu co jakiś czas je przewracając aż ser będzie roztopiony a szynka zarumieniona.
Podajemy z tostami.
Smacznego!
Nadesłane przez: monik231 dnia 01-12-2010 15:22
Składniki na ciasto naleśnikowe:
Składniki na nadzienie:
Składniki na panierkę:
Wykonanie:
Zmiksować wszystkie składniki ciasta naleśnikowego. Na patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Pieczarki umyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Podsmażyć na patelni na maśle lub oliwie z oliwek. Ostudzić, dodać starty żółty ser i doprawić do smaku.
Na naleśniki nakładać farsz i zawijać w rulon lub trójkąt. Opanierować w jajku i bułce. Smażyć na patelni do zarumienia.
Gotowe krokiety podajemy z czerwonym barszczem.
Smacznego!