Drobne pajęczaki niewidoczne gołym okiem znajdują się wszędzie. Te, które żyją w glebie, ziemi, wodzie i na roślinach nie mają właściwości alergizujących. Niebezpiecznych jest dla nas około kilkudziesięciu gatunków, żyjących w naszym bliskim otoczeniu. Produkują one ponad...
Okres letni to czas kiedy infekcje żołądkowo-jelitowe występują częściej. Wysoka temperatura, upały sprzyjają namnażaniu bakterii w źle przechowywanej żywności, lodach, a kontakt z osobami chorującymi zwiększa ryzyko zarażenia się. Wyjazdy zagraniczne do niektórych krajów...
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „Wygraj lunchboxy...
Czy wiesz co mówią specjaliści ds. żywienia na temat soków? Zastanawiasz się może jak zaspokoić dzienne zapotrzebowanie Twojej rodziny na owoce i warzywa? Po co sięgnąć, gdy chcesz dać dziecku zdrową przekąskę? Mamy dla Ciebie rozwiązanie. Przeczytaj nasz artykuł
§1Niniejszy regulamin (zwany dalej Regulaminem) określa zasady przeprowadzenia konkursu „
Puste kartony mogą posłużyć do ułożenia toru przeszkód, zabawy w kręgle, zbudowania przestrzennych konstrukcji, a nawet produkcji papieru przy użyciu... pralki Frani! Wszystkich warszawiaków zainteresowanych recyklingiem Fundacja...
Kuchnia to takie miejsce, gdzie marnuje się chyba najwięcej pieniędzy: głównie przez kupowanie niepotrzebnych rzeczy i wyrzucanie jedzenia. Jak tego uniknąć i zaoszczędzić w kuchni? Mam dla Was listę praktycznych rad!
Jaka jest trwałość termiczna kwasów omega-3, w jakiej temperaturze zaczynają się rozkładać? Ile z nich zostaje w rybie po klasycznej obróbce (smażony filet)? Czy ryby mrożone są rzeczywiście mniej wartościowe pod tym względem? Czy to...
Lato to sezon idealny dla… złodziei Trzeba mieć świadomość, że urlopowicze są często łatwym i atrakcyjnym „obiektem”...
Przed świętami zazwyczaj kupujemy więcej, częściej i w ostatniej chwili. Łatwo w takiej sytuacji o niepotrzebny...