Uwielbiam jeść, a jeszcze bardziej gotować, a jeszcze najbardziej to widzieć jak moje łakomczuchy...
Wiadomo, najlepiej by było, żeby każdy uczestnik wycieczki zajadał potrawę, którą najbardziej lubi, ale nie chodzi przecież o to, aby przygotować na wypad rowerami menu restauracyjne, no i nie każda potrawa nadaje się do zabrania w plener. Jest wiele przekąsek, które są...
Przekąski przygotowywane samodzielnie Przygotowanie smacznych dań dla znajomych kibiców wcale nie będzie wymagać od ciebie tytułu mistrza kuchni. Są to proste i szybkie przepisy - do przyrządzenia w dniu imprezy. To dobre rozwiązanie, gdy mecz...
Wiosenna majówka to świetna okazja dla całej rodziny do miłego spędzenia czasu. Gdy jest ciepło lubimy przebywać na świeżym powietrzu i cieszyć się swoim towarzystwem. Im więcej osób tym lepiej, więc zapraszamy znajomych i rozpalamy grilla w ogrodzie czy na tarasie. Moje...
Na sobotę proponujemy Państwu przepysznego kurczaka pieczonego...
Familie.pl: Eleganckie, czy domowe? Jakie są Trzy Kolory?
Krótka charakterystyka różnych gatunków mięs. Kupując wołowinę, jagnięcinę, wieprzowinę, czy koninę powinniśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na wygląd mięsa. Dobra wołowina musi być jędrna w dotyku i jasnoczerwonego koloru. Im kolor...
Wysoki poziom cholesterolu, szczególnie "złego" LDL (lipoproteiny niskiej gęstości), jest głównym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, takich jak miażdżyca, zawał serca czy udar mózgu. To, że nadmiar cholesterolu w osoczu krwi może prowadzić do budowania się płytek miażdżycowych...
RZS, czyli reumatoidalne zapalenie stawów, to choroba autoimmunologiczna, układowa. Jest to choroba, w której organizm atakuje własne komórki, a dokładniej w tym przypadku powstaje stan zapalny, który doprowadza do uszkodzeń stawów i zajęcia błony maziowej....
Dieta przy biegunce u dziecka - przyczyny biegunki Biegunkę najczęściej wywołują wirusy...
Jeśli lubisz gotować, mimo ograniczeń jakie nakłada alergia pokarmowa twojego dziecka, możesz rozwinąć skrzydła. Jeśli dziecko jest uczulone na gluten, upiecz chleb lub ciasto ze specjalnych mieszanek bezglutenowych. W przypadku alergii na białka mleka krowiego czy jajka,...
Oprócz dania głównego i słodkich deserów przygotuj lekkie i smaczne przystawki. Na stole nie może zabraknąć sałatek i faszerowanych warzyw, z kolei wśród słodkości musi królować tort. Składniki przepisów podanych poniżej...
Nietuzinkowe wnętrza dające poczucie bezpieczeństwa i sprzyjające relaksacji sprawiają, że ta restauracja jest wyjątkowa. Amatorzy domowego ogniska poczują się...
Kondycja naszego mózgu i zdolność koncentracji zależą w dużej mierze od pełnowartościowej diety. Pokarmy bogate w witaminy, glukozę i lecytynę są niezastąpionymi wspomagaczami pamięci.
Dodam słodzik zamiast cukru, trochę wody, czasem powietrza, czasem trochę „chemii” i już mam produkt „light”. Szybciej kupowany. Uważam, że teorię „light” wymyślili ekonomiści. Serek reklamowany jako „puszysty”...
Marzysz o tym, by ominęła Cię „gorączka przedświątecznych przygotowań”? Wyobraź sobie święta podczas których jesteś wypoczęta i nie odczuwasz godzin spędzonych na zakupach, sprzątaniu i gotowaniu...
Pieczenie mięs Piekłam właśnie w tej folii i podlewałam wodą,niby dobrze ale chyba w rękawie lepiej,Pieczenie mięs Mięsa z ssaków nie piekę, bo specjalizuję się w pieczeniu kurczaka, podobno taki, że palce lizać, ale nigdy nie próbowałam :-) Idę na całkowitą łatwiznę pod tym względem. Zazwyczaj robię...
dzisiejszy obiadek Mielone z pieczarkami, ziemniaczki i grzybki w occie:),dzisiejszy obiadek pieczony kurczak , ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty ...,dzisiejszy obiadek kapuśniak,pieczone ćwiartki z kurczaka i zapiekane ziemniaki z boczkiem:)i chyba ogórki kiszone wyciągne.,dzisiejszy...
Jakie menu wymyślić na domowy chrzest No i nasza Natalka ma za tydzień chrzest- no i jakie menu?,Jakie menu wymyślić na domowy chrzest Ale se poczytalam az mi slinka leci.....Wszystko pyyyyszne i cos z tego wybierzesz,Jakie menu wymyślić na domowy chrzest
Pieczenie mięs Tigrina (2009-12-30 23:40:19) Mięsa z ssaków nie piekę, bo specjalizuję się w pieczeniu kurczaka, podobno taki, że palce lizać, ale nigdy nie próbowałam :-) Idę na całkowitą łatwiznę pod tym względem. Zazwyczaj robię to tak, że po...