Zupa cebulowa - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Zupa cebulowa
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
8 średnich cebul pokrojonych w półtalarki.
2 marchewki
1 mała pietruszka
1/4 selera
zielona część pora
kawałeczek żeberek około 1/4 kg
10-15 dag sera żółtego
grzanki gotowe lub własnej produkcji - są smaczniejsza ale trzeba je po prostu zrobić.
Sposób przyrządzenia:
Przygotowujemy wywar z mięsa i warzyw, dodajemy ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, gałkę startą i sól.
Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
Cebulę podsmażamy na złoty kolor na łyżce masła.
Wywar odcedzamy, dodajemy podsmażoną cebulę i gotujemy około 10 minut.
Dodajemy gotowane opłukane warzywa.
Miksujemy.
Gorącą zupę rozlewamy do miseczek, posypujemy tartym serem i zieloną posiekaną pietruszką. Osobno podajemy grzanki.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.