Kość, resztki ryby, cebulę, czosnek, ziele angielskie i liść laurowy zalewamy wodą i gotujemy (myślę, że wystarczy około pół godziny). W czasie gdy gotuje się wywar obieramy warzywa i albo ścieramy na wiórki na tarce, albo kroimy w drobną kosteczkę (ja wolę kostkę).
Następnie odcedzamy wywar przelewając przez sitko do innego garnka i do tego wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa, oraz pokrojony w kostkę filet z morszczuka i zagotowujemy (myślę że wystarczy kolejne pół godzinki).
Gdy warzywa będą już miękkie, doprawiamy zupę do smaku papryką, pieprzem i solą (można ewentualnie dodać odrobinę przpyprawy typu kucharek np.).
Świetnie rozgrzewa i syci taka zupa.
Życzę smacznego!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.