Zupka rybka

Składniki

Części ryby (głowa, ogon, albo dzwonka)
jeden duży filet z morszczuka np.
Jedna kość od schabu
Jedna duża marchewka
Jedna duża pietruszka
Jedna duża cebula
połówka selera
5/6 średnich ziemniaków
dwa ząbki czosnku
6 ziarenek ziela angielskiego
6 listków laurowych
papryka słodka
pieprz sól

Sposób przyrządzenia

Kość, resztki ryby, cebulę, czosnek, ziele angielskie i liść laurowy zalewamy wodą i gotujemy (myślę, że wystarczy około pół godziny). W czasie gdy gotuje się wywar obieramy warzywa i albo ścieramy na wiórki na tarce, albo kroimy w drobną kosteczkę (ja wolę kostkę).

Następnie odcedzamy wywar przelewając przez sitko do innego garnka i do tego wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa, oraz pokrojony w kostkę filet z morszczuka i zagotowujemy (myślę że wystarczy kolejne pół godzinki).

Gdy warzywa będą już miękkie, doprawiamy zupę do smaku papryką, pieprzem i solą (można ewentualnie dodać odrobinę przpyprawy typu kucharek np.).

Świetnie rozgrzewa i syci taka zupa.

Życzę smacznego!!