CIASTO KRUCHE:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI CIASTA ZAGNIEŚĆ I WYŁÓŻYĆ DNO I BOKI BLACHY (tak > > ciut wyżej poływy) NIE GRUBO BLACHĘ WYŚCIELIĆ FOLIĄ LUB PERGAMINEM ALE NIE SMAROWAĆ NICZYM.
CIASTO SERNIKOWE:
SER Z WIDERKA WRZUĆ DO GARNKA TAKIEGO CONAJMNIEJ 2 LITORWEGO WYSOKIEGO ZMIESZAĆ GO Z CUKREM I DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW TAK JAK IDĄ POKOLEI. MARGARYNA NIECH JEST LETNIA.ZMIKSOWAĆ TAK BY NIE BYŁO GRUDEK.WLEĆTO NA TĄ WYKLEJONĄ CIASTEM BLASZKĘ!
UBIĆ PIANĘ Z 2 BIAŁEK DODAĆ PÓŁ SZKLANKI CUKRU PRZEZ CHWILKĘ UBIJAĆ.
PIANĘ NAŁOZYĆ NA CIASTO 15 MIN PRZED KOŃCEM PIECZENIA.
CIASTO ODSTAWIĆ NA CONAJMNIEJ 2 GODZINY POWINNA POJAWIĆ SIĘ NA NIM ROSA.
TEMP.PIEKARNIKA -180*C
CZAS PIECZENIA- 45 MINUT .
Przepis jest bardzo prosty i mi zawsze wychodzi.
SMACZNEGO!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.