Sernik z rosą.

Składniki

CIASTO KRUCHE:
30 DKG. MĄKI
10 DKG. CUKRU
2 ŻÓŁTKA
1 CAŁE JAJKO
10 DKG. MARGARYNY
1 CZUBATA ŁYŻKA SMALCU
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA.

CIASTKO SERNIKOWE:
1 KG. SERA (W WIADERKU NP.WŁOSZCZOWA)
1/2 SZKL. TŁUSZCZU (MARGARYNY ROZTOPIONEJ)
NIECAŁA SZKLANKA CUKRU
1 BUDYŃ SMIETANKOWY
1,5 SZKLANKI MLEKA
2 CAŁE JAJKA
4 ŻÓŁTKA
OLEJEK CYTRYNOWY

Sposób przyrządzenia

 CIASTO KRUCHE:

WSZYSTKIE SKŁADNIKI CIASTA ZAGNIEŚĆ I WYŁÓŻYĆ  DNO I BOKI BLACHY (tak > > ciut wyżej poływy) NIE GRUBO BLACHĘ WYŚCIELIĆ FOLIĄ LUB PERGAMINEM ALE NIE SMAROWAĆ NICZYM.



CIASTO SERNIKOWE: 

SER Z WIDERKA WRZUĆ DO GARNKA TAKIEGO CONAJMNIEJ 2 LITORWEGO  WYSOKIEGO ZMIESZAĆ GO Z CUKREM I DODAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW TAK JAK IDĄ POKOLEI. MARGARYNA NIECH JEST LETNIA.ZMIKSOWAĆ TAK BY NIE BYŁO GRUDEK.WLEĆTO NA TĄ WYKLEJONĄ CIASTEM BLASZKĘ! 
UBIĆ PIANĘ Z 2 BIAŁEK DODAĆ PÓŁ SZKLANKI CUKRU PRZEZ CHWILKĘ  UBIJAĆ.
PIANĘ NAŁOZYĆ NA CIASTO 15 MIN PRZED KOŃCEM PIECZENIA.
CIASTO  ODSTAWIĆ NA CONAJMNIEJ 2 GODZINY POWINNA POJAWIĆ SIĘ NA NIM ROSA.

TEMP.PIEKARNIKA -180*C
CZAS PIECZENIA- 45 MINUT .

Przepis jest bardzo prosty i mi zawsze wychodzi.

SMACZNEGO!!