Ciasto: Margarynę ucieram z cukrem, stopniowo dodaję żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, piekę w temperaturze ok 180 st. C
Masa jogurtowa:
Jogurt łączę z cukrem pudrem oraz z rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody żelatyną, dokładnie mieszam.
Masa smietankowa:
Galaretki rozpuszczam w 1 szklance wody. Śmietankę ubijam z cukrem pudrem, dodaję stopniowo tężejącą galaretkę. Mieszam.
Złożenie ciasta:
Dno blaszki wyłożyć plastrami ananasa, w środek ananasa włożyć po jednej wiśni - masa śmietankowa - delicje - masa jogurtowa - ciasto. Schłodzić, następnie odwrócić gotowe ciasto DO GÓRY DNEM. Wierzch dekoracyjnie przyozdabiam np. starta czekoladą.
SMACZNEGO!!! POLECAM, CIASTO JEST PYSZNE A DZIECIOM SMAKUJE NIESAMOWICIE!!
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.