Drożdżowe racuszki z rodzynkami i gruszką - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Drożdżowe racuszki z rodzynkami i gruszką
Drożdżowe racuszki z rodzynkami i gruszką
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
0,5 kostki drożdży
2 jajka
pół szklanki namoczonych rodzynek
2 gruszki
szklanka oleju
cukier puder
łyżeczka cukru
Sposób przyrządzenia:
Drożdże posypujemy cukrem, rozcieramy i czekamy, aż się rozpuszczą. Z mąki, ciepłego mleka, drożdży zagniatamy ciasto i czekamy, aż wyrośnie.
Gruszki obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Gdy ciasto podwoi swoją obiętość wrzucamy owoce i rodzynki i mieszamy (najlepiej drewnianą łyżką). Nakładamy ciasto łyżką na rozgrzany na patelni tłuszcz i smarzymy. Posypujemy cukrem pudrem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.