Miesne pulpeciki w sosie pomidorowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Miesne pulpeciki w sosie pomidorowym
Miesne pulpeciki w sosie pomidorowym
*150 g mielonej wieprzowiny
*150 g mielonej wołowiny
*2 czerwone cebule
*4 łyżki bułki tartej
*50 g tartego parmezanu
*2 ząbki czosnku
*cebula
*3 ząbki czosnku
*oliwa z oliwek
*oregano
*pieprz/sól
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek do farszu mięsnego drobno posiekaj, wrzuć do miski.
Dodaj mięso, bułkę tartą, odrobinę oregano, jajko, dopraw solą i pieprzem.
Lep kulki wielkości orzecha włoskiego.
Smaż je na patelni z odrobiną oliwy, po paru minutach zalej gorącym przecierem pomidorowym (wcześniej doprawionym do smaku).
Duś około 15 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.