Nalewka z dzikiej róży - przepis. Przepisy na Napoje alkoholowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Nalewka z dzikiej róży
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1/2 kg owoców dzikiej róży (zebranych po pierwszych przymrozkach)
30 dag cukru
150 ml spirytusu 95% alk.
1/4 l wódki 40% alk.
Sposób przyrządzenia:
Owoce oczyść, usuń nasiona, umyj i osusz. Włóż do słoja, zasyp cukrem i postaw w ciepłym miejscu, aby puściły sok. Co 2-3 dni potrząsaj słojem. Po 2 tyg. wlej, zakręć słój i zostaw na następne 2 tygodnie, co kilka dni wstrząsając. Zlej, przecedź i wlej do butelki. Po 2 miesiącach nalewka nadaje się do picia.

© 2008-2025 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.