ilka_86, Sylwia Koperska, laccerta, asiawojtekkarolcia i inni (w sumie: 5) rozsmakowali się w tym!
Ciasto: Białka ubijam na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo wsypuję cukier, ciągle ubijając. Do piany dodaję po 1 żółtku i nadal ubijam. Do masy przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Na końcu dodaję startą czekoladę. Delikatnie mieszam. Ściereczkę delikatnie oprószam cukrem waniliowym. Formę wykładam papierem do pieczenia. Wlewam czekoladową masę i wyrównuję. Piekę ciasto około 12 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Zaraz po upieczeniu gorące ciasto przekładam na ściereczkę papierem do góry. Ostrożnie zdejmuję z ciasta papier, a roladę ze ściereczką zawijam wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiam tak do całkowitego ostudzenia. Krem: Żelatynę rozpuszczam w 1/4 szklance gorącej wody. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję do masy serek waniliowy, sok z cytryny, mieszam. Na koniec wlewam rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszam.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.