atort111 rozsmakował(a) się w tym!
1.Grzyby i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę usmazyć na oleju,dodać grzyby,doprawić solą oraz pieprzem i dusić na małym ogniu 20 minut,mieszając.Ugotowane ziemniaki ubić i dusić z margaryną,mlekiem i koperkiem.Przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do ziemniaków.
2.Goraca masę ziemniaczaną rozłozyć na waflach na grubość 1 cm,farsz grzybowy włożyć na końcu wafla,od którego zaczniemy zwijać ciasto.
3.Zwinąć jak roladę.Odstawić,aby przestygła,pokroić w plastry grubości 1 i 1/2 cm.Obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoty kolor z kazdej strony.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.