Rolada ziemniaczana

Składniki

1 opakowanie suchych wafli tortowych
1 kostka margaryny
2 kg ziemniaków
1 szklanka ciepłego mleka
500 g pieczarek
1 pęczek świeżego koperku ( moze byc mrożony)
1 cebula
3 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
przyprawa do ziemniaków
olej

Sposób przyrządzenia

1.Grzyby i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę usmazyć na oleju,dodać grzyby,doprawić solą oraz pieprzem i dusić na małym ogniu 20 minut,mieszając.Ugotowane ziemniaki ubić i dusić z margaryną,mlekiem i koperkiem.Przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do ziemniaków.

2.Goraca masę ziemniaczaną rozłozyć na waflach na grubość 1 cm,farsz grzybowy włożyć na końcu wafla,od którego zaczniemy zwijać ciasto.

3.Zwinąć jak roladę.Odstawić,aby przestygła,pokroić w plastry grubości 1 i 1/2 cm.Obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoty kolor z kazdej strony.