1.Pieczarki pokroić w kostkę i razem z 1 posiekaną cebulą przesmażyć na oleju,dodając przyprawę uniwersalną.
2.Papryki pokroić w paski i razem z cukinią i 2 pokrojonymi w półksiężyce cebulami smażyć na oleju, po czym dodać kostki rosołowe i bulion wołowy. Kotlety rozbić, doprawić marynatą, curry i imbirem, schłodzić, po czym usmażyć na oleju.
3.Marchewkę, pietruszkę, seler, fasolkę, ziemniaki i kalafior pokroić. Wszystkie warzywa ugotować do miękkości. Keczup wymieszać z posiekanym czosnkiem.
4.Przygotowane składniki wymieszać ,dodać osączony groszek. Doprawić solą i pieprzem. Połowę masy wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykryć kotletami, posmarować keczupem. Wyłożyć resztę masy. Piec około 30 minut w 160 stopniach C.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.