1 puszka groszku
200 g pieczarek
1 cukinia
1 marchewka
1 pietruszka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
olej
3 cebule
2 ząbki czosnku
700 g ziemniaków
5 łyżek keczupu
300 g żółtej fasolki szparagowej
5 kotletów schabowych
1/4 kalafiora
1/4 selera
1/2 kostki rosołowej
1/2 l bulionu wołowego
pieprz marynata do mięsa
curry
przyprawa uniwersalna
imbir
sól
1.Pieczarki pokroić w kostkę i razem z 1 posiekaną cebulą przesmażyć na oleju,dodając przyprawę uniwersalną.
2.Papryki pokroić w paski i razem z cukinią i 2 pokrojonymi w półksiężyce cebulami smażyć na oleju, po czym dodać kostki rosołowe i bulion wołowy. Kotlety rozbić, doprawić marynatą, curry i imbirem, schłodzić, po czym usmażyć na oleju.
3.Marchewkę, pietruszkę, seler, fasolkę, ziemniaki i kalafior pokroić. Wszystkie warzywa ugotować do miękkości. Keczup wymieszać z posiekanym czosnkiem.
4.Przygotowane składniki wymieszać ,dodać osączony groszek. Doprawić solą i pieprzem. Połowę masy wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykryć kotletami, posmarować keczupem. Wyłożyć resztę masy. Piec około 30 minut w 160 stopniach C.