Mama Julki rozsmakował(a) się w tym!
1. Do garnka wkładamy pokrojoną kiszoną kapustę, starty (tarka z dużymi dziurami) seler, pietruszkę i marchewkę, podsmażoną, drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz kostkę rosołową, dolewamy około 1 litra wody i wszystko gotujemy.
2. W osobnym garnku gotujemy fasolę. Lekko ją solimy.
3. W małym garnuszku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy szczyptę soli.
4. Gdy ziemniaki i fasola będą ugotowane, dodajemy je do kapusty, dolewamy trochę wody i nadal gotujemy – około 15 minut.
5. Następnie dodajemy łyżeczkę przecieru pomidorowego, pieprz, oraz drobno posiekany koperek. Pozostawiamy na kuchence jeszcze na 5 minut.
6. Podajemy jako osobne danie z bagietką, lub jako zupa do obiadu.
Adres redakcji:
ul.Białowieska 7/9 lok. 34
04-063 Warszawa
Napisz do nas:
info@familie.pl
Familie.pl – Internetowa Społeczność Rodziców. To Portal dla rodziców tworzony przez rodziców. Szczegółowy opis ciąży – tydzień po tygodniu, fazy porodu – przełam swój strach i nie bój się pytać. Na specjalnym forum dla rodziców znajdziesz rozwiązania wszystkich swoich problemów. Nasi eksperci – lekarze, prawnicy i wielu innych za darmo udzielają porad dla rodziców. Ślub i wesele, Ciąża, Rodzice – to tylko niektóre tytuły naszych serwisów. W każdym z nich znajdziesz coś dla siebie. Przyłącz się do nas!
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.