1. Do garnka wkładamy pokrojoną kiszoną kapustę, starty (tarka z dużymi dziurami) seler, pietruszkę i marchewkę, podsmażoną, drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz kostkę rosołową, dolewamy około 1 litra wody i wszystko gotujemy.
2. W osobnym garnku gotujemy fasolę. Lekko ją solimy.
3. W małym garnuszku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy szczyptę soli.
4. Gdy ziemniaki i fasola będą ugotowane, dodajemy je do kapusty, dolewamy trochę wody i nadal gotujemy – około 15 minut.
5. Następnie dodajemy łyżeczkę przecieru pomidorowego, pieprz, oraz drobno posiekany koperek. Pozostawiamy na kuchence jeszcze na 5 minut.
6. Podajemy jako osobne danie z bagietką, lub jako zupa do obiadu.
Zobacz więcej:
http://www.familie.pl/blog/index/blog/id/466/date/2011-06-28#ixzz1XH4D3CkZ