jabłecznik z budyniem Marty - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
jabłecznik z budyniem Marty
250 g margaryny
1 szklanka cukru
4 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
3/4 litra mleka
ok. 3-5 jabłek
Sposób przyrządzenia:
Ugotuj budynie w 3/4 litra mleka. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku, dodając część mąki i proszek do pieczenia. Dobrze połączyć. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Pokrojone jabłka wyłożyć na ciasto. Na jabłka położyć gorący budyń, a następnie drugą część ciasta. Piec około godzinę w 170°C.
posypac pudrem....
pyyycha
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.