Roladki pod serową pierzynką - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Roladki pod serową pierzynką
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
(ok 6 porcji) - 1 czerwona, żółta i zielona papryka, 3 cukinie, 1 cebula, 25 dag z dorsza, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, po 3 gałązki rozmarynku i tymianku, 10 dag żółtego sera, 6 małych pomidorów, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Papryki oczyść, drobno pokrój. Od cukinii odetnij końce, a resztę potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Włóż je na dwie minuty do wrzącej wody. Wyjmij i osusz ściereczką. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oliwie. Rybę opłucz, osusz i potnij na kawałeczki. Włóż na patelnię razem z papryką i smaż 5 min ( tradycyjnie trzeba podsmażyć troszkę dłużej). Przypraw, dodaj posiekane zioła. Farsz rozłóż na cukinii. Zwiń, Ułóż w formie. Posyp startym serem. Przykryj kawałeczkami pomidorów. Zapiekaj 15 minut w temp 180 st.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.