Roladki pod serową pierzynką

Składniki

(ok 6 porcji) - 1 czerwona, żółta i zielona papryka, 3 cukinie, 1 cebula, 25 dag z dorsza, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, po 3 gałązki rozmarynku i tymianku, 10 dag żółtego sera, 6 małych pomidorów, sól, pieprz

Sposób przyrządzenia

Papryki oczyść, drobno pokrój. Od cukinii odetnij końce, a resztę potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Włóż je na dwie minuty do wrzącej wody. Wyjmij i osusz ściereczką. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oliwie. Rybę opłucz, osusz i potnij na kawałeczki. Włóż na patelnię razem z papryką i smaż 5 min ( tradycyjnie trzeba podsmażyć troszkę dłużej). Przypraw, dodaj posiekane zioła. Farsz rozłóż na cukinii. Zwiń, Ułóż w formie. Posyp startym serem. Przykryj kawałeczkami pomidorów. Zapiekaj 15 minut w temp 180 st.