Farsz do krokietów (z kapusty) - przepis. Przepisy na Inne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Farsz do krokietów (z kapusty)
Farsz do krokietów (z kapusty)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1/4 kg kiszonej kapusty
1/2 kg pieczarek
2 łyżki oliwy
sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Kiszoną kapustę kroimy, wkładamy do garnka, dolewamy trochę wody i gotujemy 20 minut na wolnym ogniu.
Pieczarki obieramy, kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy na oliwie. Odstawiamy. Ugotowaną kapustę wyciskamy z wody i mieszamy z pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gotowy farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy w krokiety i podsmażamy.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.