Dynia w marynacie - przepis. Przepisy na Przetwory warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Dynia w marynacie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
3 kg dyni
50 dag cukru
szklanka octu 6% na 3 szklanki wody
łyżka soli
Sposób przyrządzenia:
Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, wydrążyć kulki specjalną łyżeczką (np. do lodów), zalać wrzącą osoloną wodą, chwilę pogotować, odcedzić.
Wodę zagotować z cukrem, włożyć kulki dyni i gotować na małym ogniu, aż będą miękkie. Przełożyć do słoików typu twist, zakręcić wieczkami wyłożonymi folią aluminiową. Pasteryzować w tem. około 90 stopni, przez 25 minut.
Po ugotowaniu dokręcić wieczka.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.