Kisiel z czarnego bzu - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Kisiel z czarnego bzu
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 szklanki owoców czarnego bzu
2 szklanki wrzącej wody
1/3 szklanki cukru
1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej
bita śmietana do dekoracji
Sposób przyrządzenia:
Owoce czarnego bzu zalać 2 szklankami wrzącej wody, zagotować, przetrzeć. Do przecieru dodać tyle wody, by otrzymać 3 szklanki płynu. Dodać cukier i kopiastą łyżkę mąki ziemniaczanej zmieszanej z niewielką ilością wody. Wszystko zagotować mieszając. Odstawić. Przelać do salaterek i podawać z bitą śmietaną.
Kisiel można podawać za zimno i na ciepło.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.