Powidła z czarnego bzu - przepis. Przepisy na Przetwory owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Powidła z czarnego bzu
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 kg owoców czarnego bzu
50 dag cukru (lub miodu)
Sposób przyrządzenia:
Umyte i zdjęte widelcem z baldachów owoce zasypać cukrem i zostawić na noc. Na drugi dzień smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką. Gdy powidła odparują (zgęstnieją) wkładać gorące do wyparzonych i jeszcze gorących słoików. Od razu zamykać i odwracać do góry dnem. Ostudzone przechowywać w ciemnym miejscu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.