Lody bananowe - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Lody bananowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2/3 szklanki białego wytrawnego wina
15 dag cukru
30 dag bananów
2 łyżki likieru Maraskino
sok z cytryny do smaku
2 białka
Sposób przyrządzenia:
Wino zagotować z cukrem, wystudzić. Banany umyć, obrać ze skórki i rozbić w blenderze. Wymieszać z syropem, likierem, sokiem z cytryny i ubitą na sztywno pianą z białek. Następnie wlać do metalowej miski, przykryć folią aluminiową i wstawić na 2-3 godziny za zamrażalnika. Od czasu do czasu masę należy przemieszać. Podawać w pucharkach, gdy masa zgęstnieje. Udekotować czekoladą, śmietaną i kawałkami owoców.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.