Owoce dokładnie myjemy i osuszamy,
wsypujemy na patelnię,lekko podsmażamy,gdy zacznie puszczać z nich sok dodajemy
cukier ,łyżkę miodu ,gdy konsystencja
zacznie się robić gęsta zestawiamy z ognia aż ostygną.
Wodę zagotować,przelać do miski rozpuścić w niej kawę espresso.
Białka roztrzepać na sztywno,do osobnej miski wrzucamy żółtka ucieramy z 80 g cukru,następnie
dodajemy serek mascaropne do żółtek oraz ubite białka,dokładnie łączymy składniki.
Ostudzoną kawą dokładnie nasączamy biszkopty,rozkładamy w naczyniu,następnie wykładamy na nie
pierszą warstwę mascarpone,lodów,karmelizowane owoce,znowu nasączone biszkopty,następną warstwę
mascarpone,lody karmelizowane owoce,rozkruszone cherbatniki, ostatnia warstwa mascarpone,na wierzch przesiane przez sitko kakao
Odstawiamy na ok 1 godzinę,tak aby deser dobrze ostygł.Niebo w gębie gwarantowane:)Idealny deser na gorące upały.
SmaczneGO
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.