Kapuśniak z białej kapusty po krakowsku - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kapuśniak z białej kapusty po krakowsku
Kapuśniak z białej kapusty po krakowsku
1,5 l wywaru z kości i warzyw
50 dag białej kapusty
10 dag wędzonego boczku
10 dag cebuli
30 dag strąków papryki
2 dag mąki
½ szklanki śmietany
sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Kapustę oczyścić, opłukać, usunąć głąb i pokroić w kostkę. Zalać wywarem i ugotować. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę, włożyć do boczku, usmażyć, oprószyć mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą i śmietaną. Chwilę pogotować, doprawić.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.