Ciasto marchewkowe z migdałami - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ciasto marchewkowe z migdałami
Ciasto marchewkowe z migdałami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
6 żółtek
200 g cukru
250 g surowej marchwi rozdrobnionej w malakserze
250 g zmiksowanych płatków migdałowych
50 g mąki ziemniaczanej
tarta skórka z jednej cytryny
6 białek
dodatkowe 50 g cukru
Do dekoracji:
cukier puder
świeża melisa
Sposób przyrządzenia:
Ubić żółtka z cukrem, dodać rozdrobnioną marchew, wymieszać.
Do masy dodać zmiksowane płatki migdałowe, mąkę ziemniaczaną oraz skórkę z cytryny.
Białka ubić na sztywną pianę z 50 g cukru.
Połączyć obie masy, przełożyć do okrągłej formy wyłożonej pergaminem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut w temperaturze 150 stopni C.
Udekorować cukrem pudrem i listkami melisy.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.