Sałatka do grillowanego mięsa - przepis. Przepisy na Sałatki warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Sałatka do grillowanego mięsa
Sałatka do grillowanego mięsa
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
6 jabłek
6 łodyg selera naciowego
75 g posiekanych orzechów włoskich
240 ml majonezu
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz,
2 cykorie
wewnętrzne listki z dwóch główek sałaty
Sposób przyrządzenia:
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Wymieszać z posiekanymi orzechami i jabłkami.
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać do mieszanki jabłkowo-selerowo-orzechowej i wszystko ostrożnie wymieszać.
Cykorię i listki sałaty umyć, oczyścić, podzielić na pojedyncze listki, każdy przedrzeć na pół w wymieszać w dużej salaterce. Rozmieścić na nich sałatkę jabłkowo-selerową i podawać przybraną kilkoma listkami selera naciowego.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.