Sałatka do grillowanego mięsa

Składniki

6 jabłek
6 łodyg selera naciowego
75 g posiekanych orzechów włoskich
240 ml majonezu
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz,
2 cykorie
wewnętrzne listki z dwóch główek sałaty

Sposób przyrządzenia

Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Seler umyć, obrać i pokroić w grubsze plasterki. Wymieszać z posiekanymi orzechami i jabłkami.

Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać do mieszanki jabłkowo-selerowo-orzechowej i wszystko ostrożnie wymieszać.

Cykorię i listki sałaty umyć, oczyścić, podzielić na pojedyncze listki, każdy przedrzeć na pół w wymieszać w dużej salaterce. Rozmieścić na nich sałatkę jabłkowo-selerową i podawać przybraną kilkoma listkami selera naciowego.