Marynata z jogurtem imbirowym - przepis. Przepisy na Przetwory i marynaty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Marynata z jogurtem imbirowym
Marynata z jogurtem imbirowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
225 g jogurtu
2 posiekane ząbki czosnku
pół łyżeczki świeżo startego imbiru
sok z połowy cytryny
łyżeczka kminu rzymskiego
łyżeczka mielonej kolendry
pół łyżeczki utłuczonego kardamonu
pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego
pół łyżeczki soli
3 łyżki posiekanej mięty
Sposób przyrządzenia:
Dokładnie wymieszać jogurt z resztą składników. Mięso włożyć do płytkiego naczynia i polać marynatą. Mięso marynować godzinę, a ryby 30 minut. W międzyczasie odwrócić.
Marynata do: 1 kg jagnięciny, kurczaka, indyka, kaczki, ryb.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.