Cynamonowiec orzechowo- jabłkowy. - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Cynamonowiec orzechowo- jabłkowy.
Cynamonowiec orzechowo- jabłkowy.
4 jaja, 0,5 szkl. cukru, 2-4 łyżki miodu (może być sam cukier), 2 szkl. mąki, 2/3 szkl. oliwy, szkl. orzechów włoskich grubo posiekanych, 1 łyżeczka sody i 1 proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu, 4-5 jabłek.
Sposób przyrządzenia:
Jja ubić z cukrem, dodać oliwę, miód, mąkię z sodą, proszkiem i cynamonem. Wsypać orzechyi pokrojone jabłka. Gęsta masę wymieszać dokładnie i piec ok. 1 h.
Tanie i szybkie ciacho można pudrem poypać lub polewą polać.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.