Makaron zapiekany z pieczarkami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Makaron zapiekany z pieczarkami
Makaron zapiekany z pieczarkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 opakowanie makaronu (nitki, wstążki)
15 dag pieczarek
tłuszcz
2 dag kaparów
10 dag polędwicy
10 dag żółtego sera
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do naczynia
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć. Wymieszać z makaronem, opłukanymi kaparami i pokrojoną w paseczki polędwicą. Doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.