Gałuszki (kotlety ukraińskie) - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Gałuszki (kotlety ukraińskie)
Gałuszki (kotlety ukraińskie)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
10 ziemniaków, 3 łyżki mąki, 20 dag wędlin, 3-4 łyżki kwaśnej śmietany, 1 jako, 1 łyżka masła, 1 łyżka oleju, sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotować i ostudzić, przepuścić przez maszynkę razem z wędliną. Dodać jajko, śmietanę, mąkę, masło i wszystko wymieszać. Zwilżyć dłonie i formować kulki, ułożyć na posmarowanej olejem blasze. upiec w piekarniku na złoty kolor. Podawać polane masłem lub z sosem i surówką.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.