Ciasteczka bakaliowe (60 sztuk) - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ciasteczka bakaliowe (60 sztuk)
Ciasteczka bakaliowe (60 sztuk)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Ciasto:
350 g mąki
20 g skrobi
60 g cukru pudru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
250 g masła
Dekoracja:
1 białko
10 łyżek rodzynek
10 łyżek kandyzowanych owoców
Sposób przyrządzenia:
Składniki ciasta włożyć do miski i szybko zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. Po wyjęciu podzielić na pół, obie części rozwałkować i znów chłodzić 30 min. Wyciąć romby, posmarować białkiem, posypać bakaliami. Piec 20 min na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.