Kaczka pieczona z mandarynkami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kaczka pieczona z mandarynkami
Kaczka pieczona z mandarynkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
młoda kaczka
oliwa
40 dag mandarynek
5 dag dżemu pomarańczowego
5 dag piernika
sól, pieprz biały i sok z cytryny do smaku
Sposób przyrządzenia:
Sprawioną kaczkę umyć, odciąć szyję i skrzydła, natrzeć przyprawami, uformować tuszkę w kieszeń i pozostawić w chłodziarce na 1 godzinę. Następnie polać tłuszczem i piec skrapiając wodą - potem wytworzonym sosem.
Mandarynki umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w półplasterki, dodać do kaczki pod koniec pieczenia razem z dżemem i startym piernikiem.
Miękką kaczkę wyjąć, pokroić na porcje, usuwając częściowo kości, ułożyć na półmisku i polać doprawionym sosem. Podawać z ryżem i zieloną sałatą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.