Mięso umyć, pokroić w cienkie plastry, posypać przyprawami. Okrawki umyć, zemleć razem z rozdrodnioną i namoczoną w śmietance bułką oraz oczyszczonymi i opłukanymi pieczarkami, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i jajkami, doprawić, rozlożyć na przygotowanych plastrach mięsa. Zwinąć mięso w rulon i zawinąć w folię aluminiową. Obwiązać szpagatem jak baleron, włożyć do wrzącej, osolonej wody z oczyszczoną i opłukaną włoszczyzną z przyprawami, gotować około 1 godziny, na małym ogniu, pod przykryciem. Po ugotowaniu ostudzić, obciążając deseczką. Potem pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i udekorować. Podawać z dowolnym sosem (np. pieczarkowym) lub w galarecie.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.