Dunia rozsmakował(a) się w tym!
Kiełbasę wieprzową nakłuwamy widelcem kilkanaście razy. W brytfannie, albo dużej patelni podgrzewamy oliwę, podsmażamy na niej kiełbaskę, plastry bekonu i kiełbasy czosnkowej, aż do lekkiego zbrązowienia. Mięso i kiełbasę przekładamy na talerz i przykrywamy. W tym samym naczyniu podsmażamy cebulę i marchewkę. Wyjmujemy i kładziemy na talerzu.
Kapustę kiszoną gotujemy około 3 minut. Dolewamy wywar, białe wino, wrzucamy kminek, liść laurowy, ziemniaki i jagody jałowca. Solimy i pieprzymy. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy temperaturę, przykrywamy i dusimy około 20 minut.
Kiełbasę wieprzową kroimy w grube plastry. W żaroodpornym naczyniu kładziemy warstwę cebuli i marchewki, następnie warstwę obydwu kiełbas i bekonu. Przykrywamy kapustą i ziemniakami, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu 20 minut. Wyjmujemy liść laurowy, dekorujemy danie koperkiem, kiszonymi ogórkami i podajemy.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.