Pieczony karp z bakaliami. - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Pieczony karp z bakaliami.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Karp oskrobany i wypatroszony b/z głowy'
!/2 kostki masła
Po garści orzechów laskowych, migdałów, rodzynek.
Sposób przyrządzenia:
Do brytfanny włożyć posolonego i popieprzonego karpia. Naciąć ukośnie .
W nacięcia włożyć kawałeczki masła. Pozostałe masło włożyć na dno brytfanny.
Wrzucić bakalie i podlać niewielką ilością wody.
Piec w piekarniku 180 stopni aż będzie rumiany.
Uważać aby nie spalić bakalii. Dlatego czasem zajrzeć i uzupełnić wodę i wymieszać bakalie.
Wyłożyć napółmisek i obłożyć bakaliami i polać sosem.
Podobnie można upiec pstrągi.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.