Śledzie w zalewie winnej - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Śledzie w zalewie winnej
jkm rozsmakował(a) się w tym!
- 6 matiasów
- 2 cebule czerwone
- 1 łyżeczka suszonego koperku (lub 2 łyżeczki świeżego)
- 1 łyżeczka goździków (utłuczonych w moździerzu)
- 1 łyżeczka białego pieprzu
zalewa:
- 100 ml octu winnego
- 200 ml wody
- łyżka cukru
Sposób przyrządzenia:
Śledzie mocz 3h, zmieniając kilka razy wodę. Ocet, woda i cukier wymieszaj podgrzej w garnuszku do rozpuszczenia się cukru, odstaw i ostudź.
Cebule pokrój w piórka, dodaj koperek, goździki i pieprz. Wymieszaj śledzie z resztą składników, zalej zalewą. Odstaw na noc.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.