Alina63 rozsmakował(a) się w tym!
1.Przygotować kruche ciasto zagniatając wszystkie składniki. Musi zebrać się w kulę. I trochę podobne do kruszonki ale nie pokruszone.
Wstawić do zamrażarki.
2. Ser zemleć dwa razy .
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem
Stopniowo dodawać ser i kaszę manną. Ucierać aż będzie jednolita puszysta masa. Dodać skórkę i sok
z pomarańczy. Dokładnie wymieszać.
Bakalie osypać mąką otrzepać na sitku i dodać do masy serowej.
Ubić białka i dodać do masy serowej. Wymieszać delikatnie.
3. Na wysmarowaną masłem blachę i wysypaną tartą bułką ścieramy na tarce 3/4 ciasta. Na nie wykładamy
masę serową. Na masę ścieramy pozostałą część ciasta.
4. Pieczemyw 180 stopniach aż się zarumieni.
5. Po upieczeniu piekarnik uchylamy i nie wyjmujemy ciasta.
6. Gdy ciasto jest ostudzone , polewamy czekoladową ciemną polewą i posypujemy grubą warstwą wiórków
kokosowych.
Smacznego!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.