1. Kaszę gotujemy według zaleceń producenta, w wodzie źródlanej Mama i ja.
2. Indyka kroimy w drobną kostkę.
3. Przestudzoną kaszę i pokrojonego indyka przekładamy do miski. Dodajemy drobno starty czosnek, skórkę z cytryny, groszek i posiekaną bazylię. Wbijamy jajka i dodajemy otręby. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 20 minut.
4. Po tym czasie formujemy niewielkie kotleciki i wkładamy na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażymy je na średnim ogniu na złocisty kolor.
5. Usmażone kotlety podlewamy odrobiną wody Mama i ja, przykrywamy pokrywką i dusimy około 10 minut.
6. Kotlety podajemy z porcją ulubionych warzyw.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.