Wegetariańskie schabowe - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Wegetariańskie schabowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
· 1 puszka ciecierzycy Happy Frucht
· 1 jajko w rozmiarze L
· 2 ząbki czosnku
· mała cebula szalotka
· 1 łyżeczka majeranku
· 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
· 1 łyżka sosu sojowego
· 3 łyżki bułki tartej (plus bułka do otoczenia kotletów)
· 3 łyżki mąki pszennej
· pieprz
· olej do smażenia Rapso
Sposób przyrządzenia:
1. Odsącz ciecierzycę z zalewy i przełóż ziarna do miski. Dodaj jajko, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Całość zmiksuj. Dosyp bułkę tartą oraz mąkę i wymieszaj. Powinieneś uzyskać zwartą masę. Jeżeli konsystencja będzie zbyt lepka, dosyp bułkę tartą i mąkę.
2. Bierzemy kawałki przygotowanej masy o wielkości średniego orzecha włoskiego każdy i spłaszczamy delikatnie w dłoniach, tworząc płaskie kotleciki grubości 3-4 mm. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
3. Kotlety podajemy np. z ziemniakami i mizerią.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.