Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami
Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
naleśniki:
• 3/4 szklanki mąki
• 3/4 szklanki mleka
• 2 jajka
• łyżka oleju rzepakowego
masa do zapiekania:
• 0/5 szklanki mleka
• 2 jajka
• 2 łyżki płynnego miodu
dodatkowo:
• szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki
• 8 łyżek kremowego twarożku
• pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy
• granat
Sposób przyrządzenia:
Składniki na naleśniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.